VORMONDERZOEK OBJECT

(12-01-2021, de rest komt er morgen op want dan is hopelijk het internet gemaakt)

inhoud

  • het object dat ik gekozen heb: inktpotje
  • aluminium
  • karton
  • papier
  • aardappel
  • appel

Ik heb voor dit inkt potje gekozen omdat het een aparte en interresante vorm heeft.

Aluminium

Ik heb het inkt potje voor de vorm, daarom besloot ik een negatief te maken van het potje. Aluminium werk ideaal voor het maken van een negatief maar de voornaamste reden waarom ik heb gekozen voor aluminium zijn de schaduwen en glinsteringen die het geeft zodat het negatief meer diepte krijgt en spannender is om naar te kijken.

Karton

Bij deze uitwerking van het inkt potje heb ik gekozen om karton te gebruiken. Het doel van deze vormgeving was om de transparantie vorm te geven, de rede dat ik heb gekozen voor de transparantie is omdat het potje gemaakt is van glas daardoor je er aan de zijkanten doorheen kan kijken waardoor de achtergrond onderdeel wordt van het potje daarom heb ik het potje vergroot en de zwevende constructie van karton zorgt ervoor dat je er doorheen kan kijken als je hem in een bepaalde positie houd.

Papier

Bij deze proef probeerde ik het te laten lijken alsof het inktpotje uitklaar is getrokken verfrommeld. Ik vond het best een uitdaging om iets te maken met papier omdat het niet op z’n plek bleef zitten en ik wilde dat het papier er bijna niet meer uit zou zien als papier maar als een soort rare stofsoort. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met het eindresultaat.

Aardappel

In deze proef ben ik wat meer gaan experimenteren met vorm en positie. De posities waarin de aardappel staat op de foto’s is over het algemeen nog dichtbij de originele posities van het potje, om de proef interessanter te maken heb ik de aardappel zo gesneden dat d vorm hoekig wordt. Helaas verkleurde de aardappel snel dus ik moest snel zijn met fotograferen.

Appel

Bij deze proef ben ik helemaal los gegaan met de compositie en positie van de appel. Wel heb ik de drie onderdelen rond gehouden zodat er enigszins nog te zien is dat het het inktpotje moest voorstellen. De drie delen worden bij elkaar gehouden door tandenstokers. Ook de appel werd helaas ook snel bruin dus ik moest weer snel zijn met fotograferen.