Keuze opdracht 1.

Als eerste keuze opdracht heb ik de canvas poster gekozen omdat het flipboek maken toch veel meer tijd kostte dan dat ik had gedacht. Op de poster is een rennende pindakaas pot te zien met een censuurbalkje en bloemen op de deksel en in de hand. bovenaan de poster staat “wanted”, in het midden staat de naam van de voortvluchtige: Calvé P. en onderaan is de tekst “Hey, heb jij die pot pindakaas nog van gisteravond

Dit is het bericht dat ik heb verwerkt in de poster:

De humor aan dit bericht is dat die persoon de dag ervoor niet had gezien en al helemaal niet de pindakaas.

Dat deed me gelijk denken aan gezocht posters en criminelen met een baltje voor hun ogen om hun identiteit te verbergen. Vanuit daar heb ik inspiratie foto’s opgezocht en ben ik mijn poster gaan ontwikkelen. De elementen die ik in mijn poster wilde verwerken waren: absurdisme, humor en flitsende kleuren. Hieronder zijn een paar foto’s die ik heb gebruikt als inspiratiebron te zien:

Waar ik tegenaan liep tijdens het maken van de poster is dat ik nergens een grote afbeelding van een pindakaas pot kon vinden dus helaas is de pot een beetje onscherp in de poster, ook al geeft dat een absurdistische toevoeging aan de poster, het was niet de bedoeling. Vanuit de het basis sjabloon van de poster en de pindakaas pot met een censuurbalkje ben ik los gegaan met bloemen, planten en lettertypes op de poster. De letters van verschillende lettertypes zo te ordenen dat het nog let lezen is was best nog wel een uitdaging, maar uiteindelijk was het gelukt. Ik ben tevreden over het eindresultaat want het geeft het absurdisme van het Whatsapp berichtje goed weer en ik vond het leuk om een keer iets totaal anders te maken dan dat ik normaal zou maken.