2. ETS 0.0

Toen de opdracht werd uitgelegd had ik al gelijk een idee wat ik wilde gaan maken, dus nadat ik een paar voorbeeld foto’s had opgezocht begon ik gelijk een schets te maken en die over te krassen.

Ik heb uiteindelijk twee etsen gemaakt van het haar monnik met de lamp omdat mijn pakketje later binnen kwam, dus was ik al aan de slag gegaan met een plastieken plaatje van een oud foto lijstje, dat formaat was net iets kleiner maar ik vond het geen probleem om hem nog een keer te maken.

Ik ben obzich erg tevreden met het eindresultaat van de twee etsen alleen heb ik er bij de eerste niet echt rekening mee gehouden dat het plaatje dunner is en het net een grote zwarte vlek lijkt, maar dat geeft ook wel een vervreemdend en duister effect. Ik merkte ook dat het plastic van het foto lijstje net wat te hard was en er haperingen in de krassen kwamen zoals te zien is op de tweede ets maar dat creëert ook een mysterieus effect.

De volgende drie etsen zijn geïnspireerd op de pen tekeningen en etsen van Gustave Dóre Hij werd geboren in Straatsburg en publiceerde zijn eerste geïllustreerde verhaal op zijn vijftiende. Hij werd een boekenillustrator in Parijs. Zijn stijl komt best wel over een met die van mij en het leek me een leuke uitdaging om drie van zijn moeilijkere werken na te etsen.

Alle drie de etsen zijn gemaakt op oude cd hoezen, dat had ik gedaan omdat mijn pakket met al mijn benodigdheden later aan kwam en ik nog meer wilde oefen omdat ik heel leuk vond om te doen. Ik heb in plaats van de kras pen van school een oude passer gebruikt want die is preciseer en ik heb er meer controle over, ook heb ik gebruik gemaakt van een heel fijn schuurpapiertje waardoor ik hele vage schaduwen kon maken maar ik wist niet hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zijn dus het was een spannend experiment.

Ik ben zeer tevreden en verrast over de eindresultaten. Vooral de eerste van de drie cd-hoes schetsen was ik aangenaam verrast over en ik was blij dat het experiment met het schuurpapiertje heeft goed gewerkt want ik was bang dat alles even zwart zou zijn en alles een zwarte vlek zou zijn maar dat valt gelukkig mee. Ik ben ook tevreden over de andere twee alleen merkte ik dat ik goed moet opletten op de diepte van de krassen omdat ik soms net te lichte krassen heb gemaak, maar naar mijn mening is het 100% geslaagd.