Design

 

moOoi cArpEtS -2015

Door een reeks kenmerkende tapijten heeft Marcel Wanders een stem en een nieuwe vorm van canvas gevonden. Sinds 2015 worden deze hoogwaardige, op maat ontworpen vloerbedekkingen digitaal gedrukt in full colour hoge resolutie, waardoor onbeperkte kleuren, rijk contrast en dynamische patronen in de wereld van tapijten komen. Een van de uitzonderlijke ontwerpen is de ‘Eden Queen’, geïnspireerd door het universum van schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, met een vervaagde zwarte rand die een boeket bloemen omlijst. De ‘Crystal Teddy’ toont een caleidoscopische achtergrond tegen twee kristallen ogen en de kenmerkende gouden neus die het gezicht van de teddybeer vormt. Nieuwe releases in 2017 omvatten computationele algoritmische afbeeldingen die resulteren in oneindige 3D-visualisaties van virtuele structuren en architecturen die lijken op prachtige digitale schilderijen. Wat mij erg aanspreekt zijn de bloemen, de bloemen doen mij denken aan de klassieke stillevens die in de gouden eeuw gemaakt werden. De felle kleuren van de bloemen zorgen voor een overal perspectief, er staat niets in de spotlights en alles is een geheel. Zelf zou ik wel zo’n kleed in mijn woonkamer hebben.

SpArkliNg ChAir

MAGIS, 2010


Met het blazen van lucht in de Sparkling Chair (2010) wordt kracht en stevigheid in de stoel geblazen. Gemaakt van PET en geproduceerd met behulp van dezelfde blaasvormtechniek die vaak wordt gebruikt bij de productie van waterflessen, worden de holle ruimtes van de poten en de zitting gevuld met lucht onder hoge druk, waardoor de zeer sterke en duurzame structurele componenten ontstaan. Met deze techniek wordt het gebruik van plastic tot een minimum beperkt en het totale gewicht van de voltooide stoel is slechts ongeveer 1 kg. Ten slotte worden de poten op de schaal geschroefd, waardoor de perceptie van pure gewichtloosheid ontstaat. Uiteindelijk is de stoel helaas gemaakt in een dikkere materiaalkwaliteit om stevigheid te garanderen die verder gaat dan metingen van de stoelen. Bij de uiteindelijke productie werd geen gas gebruikt . Marcel Wanders heeft de stoel teleurstellend hernoemd, hij zal nu de naam “Still Chair” krijgen. Ondanks dat Marcel Wanders de stoel een teleurstelling vind, vind ik het juist goed dat hij experimenteert met gerecycled plastic, verder spreken de stoelen mij aan omdat je er bijna doorheen kan kijken en in combinatie met de groene waas die over de stoelen hangt vind ik het een mooie en vooral niet saaie stoel.

pEbbles

BISAZZA, 2004 – 2019

Als een nieuwe editie van het bekende project Pebbles [2004 – 2019], gaan deze toevoegingen verder als een fantasierijke groep lage, felgekleurde salontafels die onmiddellijk leven en vreugde uitstralen in elke kamer of buitenruimte. Met twee nieuwe afwerkingen, de ene donker en de andere kleurrijker, transformeren de tafels in de vorm van stenen met duizenden kleine moskeeën elke ruimte opnieuw in een mystieke plek van schoonheid. Deze kiezelstenen zijn zorgvuldig met de hand vervaardigd en gedetailleerd met handgeslepen gouden en glazen tegels met bloempatronen die afzonderlijk of als verzameling kunnen bestaan. Enkele ontwerpen zijn uitgevoerd in Delfts blauw, andere zijn geaccentueerd in goud. Elk verrassend op hun eigen manier, zijn ze ontworpen om mensen te laten glimlachen als ze ze tegenkomen en zich af te vragen of ze misschien in een geheim veld zijn terechtgekomen. Alle Pebbles zijn vernoemd naar de namen van vrouwen. De Pebbles spreken mij aan door de vrolijke kleuren en de patronen op de pebbles, ik zou best wel een pebble in mijn huis willen zetten.

Bon Bon Chair – Gold

De haakstukken overbruggen het verleden en de toekomst en vinden een unieke balans tussen natuurlijk en kunstmatig zijn. Met onvolkomenheden weerspiegelen deze romantische stukken het vakmanschap van oudere haakliefhebbers en werpen ze een modern licht op de ouderwetse techniek. Eenmaal vervaardigd, worden de onderdelen op een mal geprikt, gestikt, geïmpregneerd met epoxy en vastgezet. Deze stoel spreekt mij aan door zijn organische vorm. Wat mij ook aan spreekt is dat je als het ware door de stoel heen kan kijken waardoor het er futuristisch en uitnodigend uit ziet

nAtuZzi cOlleCtion

NATUZZI, 2018 – 2019

Voor Natuzzi heeft Marcel Wanders de collecties “Agronomist”, “Oceanographer” (2018) en “Apulian Dandy” (2019) gecreëerd. In 2018 werden verschillende soorten eigentijdse meubelproducten ontworpen om in dialoog te treden en elkaar aan te vullen, waardoor twee complete en harmonieuze levensstijlen werden gevormd op basis van het landschap, de architectuur en de levensstijl van Puglia. Vertegenwoordigd zijn de witte huizen van Ostuni, de blonde terracotta amforen, de grijze steen van de trulli-huizen, het warme bruin van de vruchtbare aarde, de zilverachtige tinten van de olijfboomgaarden en het vervaagde groen van de door de zon vervaagde stekelige cactus, opgehangen in slingers aan de hoeken van ramen. In 2019 breidt het partnerschap zich uit met de Apulian Dandy-collectie die een meer kosmopolitische sfeer biedt. Dit omvat woonkamermeubilair zoals banken, stoelen, boekenkasten en een grafisch tapijt dat elk de Italiaanse architectuur en het erfgoed weerspiegelt en tegelijkertijd een kosmopolitische draai krijgt.

 

 

Nike Air Max Plus 3

https://www.nike.com/nl/en/t/air-max-plus-3-older-shoe-7CVGFh/CD6871-101

Nike Air Max Plus 3 Kinderschoen
Nike Air Max Plus 3 Kinderschoen
Nike Air Max Plus 3 Kinderschoen
Nike Air Max Plus 3 Older Kids' Shoe

De Nike air max plus 3 is een sportschoen uit de toekomst. Het harde plastic rond de hiel zorgt voor ondersteuning en corrigeren van de voet, niet alle voeten zijn hetzelfde en het is sowieso fijn als een hardloopschoen ondersteuning geeft aan de voet. De zool van de schoen met blauwe luchtcapsules zorgt voor meer demping van de schoen, waardoor je sneller kan hardlopen en grotere afstanden kan afleggen en het het voorkomt ook nog eens pijnlijke voeten na het hardlopen. Naast dat deze schoen veel praktische voordelen heeft, ziet het design er ook nog eens aantrekkelijk uit.

1461 CRAZY HORSE

https://www.drmartens.com/nl/nl/p/11838201

1461 CRAZY HORSE | Dr Martens
 | Dr. Martens
1461 CRAZY HORSE | Dr Martens
 | Dr. Martens

Een gouwe ouwe is de 1461 Crazy horse zeker. De schoen heeft een klassieke uitstraling die mijn persoonlijk erg aan spreekt. De schoenen zijn gemaakt van echt leer en gaan daarom erg lang mee, ook heeft schoen een klein hakje voor de dames ( en heren natuurijk het is 2020 dat moet gewoon kunnen).

NIZZA SCHOENEN

https://www.adidas.nl/nizza-schoenen/CQ2333.html

De vernieuwde klassieker de nizzo schoenen. Deze schoenen hebben meer weg van een converse schoen dan een adidas schoen toch onderscheid de schoen zich door de kenmerkende zwarte strepen en de veters lopen voor door naar de neus waardoor de schoen goed verstelbaar is. Wat mij aan spreekt aan deze schoen is de rubberen rand op de neus van de schoen waardoor je geen natte tenen hebt als de grond een beetje nat is , veel andere canvas schoenen hebben dat niet. Wat mij ook aanspreekt is het zwarte streepje op de rand van de schoen, daardoor wordt de schoen gelijk een heel stuk interessanter.

SUPERSTAR SCHOENEN

https://www.adidas.nl/superstar-schoenen/FX2328.html

De Adidas superstars zijn de echte klassiekers onder de Adidas schoenen. Het model zit lekker en komt in allerlei kleuren voor, dus er is voor iedereens smaak een paar superstars. Waarom dit model nog meer zo populair is, is dat het een vrij rustige en subtiele schoen is, doordat de schoen vrij rustig en subtiel kan de schoen gedragen worden onder bijna elke outfit .Een nadeel van de witte variant van de superstars is dat ze snel vies worden.

RAINBOW DRIP OLD SKOOL SCHOENEN

https://www.vans.nl/shop/ProductDisplay?storeId=10163&productId=4172254&urlRequestType=Base&langId=-24&catalogId=11257&gclsrc=aw.ds&ds_rl=1244485&ds_rl=1244488&ds_rl=1244521&gclid=CjwKCAiAzNj9BRBDEiwAPsL0dzjMZ2bB4HAAbDTvQ824QbvotXrrpaSV1rB5ccdI-7NkCn_PWnn-TxoCi5sQAvD_BwE#hero=5

Deze schoen is echt spat echt uit het beeldscherm. Wie word er nou niet vrolijk van deze kleurrijke schoen. Wat deze schoen zo interessant maakt is dat de kleurvlakken niet strak en recht zijn maar juist als het waren in elkaar over druipen. Deze schoen heeft het klassieke vans model, de kleuren zijn wat deze schoen in mijn ogen naar voren laat springen tussen de andere vans schoenen.